Oud stokbrood over? Niet weggooien! Doe wat de Spanjaarden doen: maak het op met tomaat, knoflook en olijfolie. Het simpelste hapje known to man, maar misschien ook wel het smaakvolste. Lekker voor bij de borrel, of voor de lunch!
Ingrediënten
- 1/2 oud stokbrood
- 1 blikje tomatenblokjes (koop niet het most cheapo huismerk van je supermarkt, maar een fijn Italiaans merkje)
- 2-3 tenen knoflook (ik heb gepureerde uit een potje gebruikt. Gewone tenen kan natuurlijk ook.)
- lekkere extra vergine olijfolie
- evt. verse kruiden
- grillpan
Bereiding
- Snijd het stokbrood in stukjes en verhit wat olijfolie in de grillpan.
- Leg, als de pan goed heet is, de stokbroodjes in de pan en laat lekker toasty worden.
- Verwarm in een steelpannetje de tomaten uit blik op laag vuur en voeg de knoflook toe.
- Draai de stokbroodjes om als ze mooie grillstrepen hebben aan de ene kant en laat de andere kant ook nog mooi toasty worden.
- Stokbroodjes klaar? Leg ze op een plank en bedek elk broodje met een laagje tomaat.
- Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en evt. andere verse kruiden, en SMULLEN maar!