Pan con tomate: de heerlijke Spaanse klassieker met getoast brood en tomatenprut met knoflook en olijfolie. Zo simpel kan het leven zijn!

Pan con tomate

Oud stokbrood over? Niet weggooien! Doe wat de Spanjaarden doen: maak het op met tomaat, knoflook en olijfolie. Het simpelste hapje known to man, maar misschien ook wel het smaakvolste. Lekker voor bij de borrel, of voor de lunch!

Ingrediënten

  • 1/2 oud stokbrood
  • 1 blikje tomatenblokjes (koop niet het most cheapo huismerk van je supermarkt, maar een fijn Italiaans merkje)
  • 2-3 tenen knoflook (ik heb gepureerde uit een potje gebruikt. Gewone tenen kan natuurlijk ook.)
  • lekkere extra vergine olijfolie
  • evt. verse kruiden
  • grillpan

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood in stukjes en verhit wat olijfolie in de grillpan.
  2. Leg, als de pan goed heet is, de stokbroodjes in de pan en laat lekker toasty worden.
  3. Verwarm in een steelpannetje de tomaten uit blik op laag vuur en voeg de knoflook toe.
  4. Draai de stokbroodjes om als ze mooie grillstrepen hebben aan de ene kant en laat de andere kant ook nog mooi toasty worden.
  5. Stokbroodjes klaar? Leg ze op een plank en bedek elk broodje met een laagje tomaat.
  6. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en evt. andere verse kruiden, en SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *