Pannenkoeken met geitenkaas, druiven & honing

Zal ik je iets eerlijk bekennen? Ik was dus tot voor kort niet zo’n fan van pannenkoeken. Te zwaar voor de lunch, te simpel voor het avondeten. Maar nu heb ik iets ontdekt! Als je je pannenkoek vult als een soort wrap, kan je er allemaal lekkere dingen in stoppen. Dan is het wel degelijk een maaltijd! Wat dacht je van geitenkaas, druiven, een beetje amandelen, wat rucola en een drizzle’tje honing? Dit wordt vanaf nu ook jouw favoriete pannenkoekenbeleg! Wedden? En het allerbeste: houd je wat beslag over, bak dan vast pannenkoeken voor de volgende dag. Koud zijn ze ook megalekker, en ze passen prima in een lunchtrommeltje!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 300 gr tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • zakje vanillesuiker 
  • 30 gr roomboter
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr ongezouten amandelen
  • flinke tros pitloze rode druiven
  • zakje rucola (à 75 gr)
  • honing

Bereiding

  1. Zeef de bloem boven een grote beslagkom en doe er het zakje vanillesuiker en een flinke snuf zout bij.
  2. Breek de eieren boven de kom, voeg de melk toe en roer dit alles tot een glad beslag. Extra lekker: voeg een scheut olijfolie toe en roer dit goed door het beslag.
  3. Verhit een koekenpan en smelt voor elke pannenkoek een flinke klont boter in de pan. Giet het beslag in de pan tot je een dunne pannenkoek hebt, bak 2 minuten en draai hem om. Bak de andere kant nog 1 minuut en klaar is je pannenkoek. Bak zo door tot het beslag op is, en houd je pannenkoeken warm tussen twee dinerborden.
  4. Prep ondertussen je vulling: halveer je druiven en maak kleine klontjes van je geitenkaas.
  5. Als je pannenkoeken klaar zijn, kan je ze per stuk vullen. Begin met de stukjes geitenkaas, voeg stukjes druif toe, amandelen, een handje rucola en drizzle er lekker wat honing overheen. Oprollen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *