Parelcouscoussalade: heerlijk met granaatappelmelasse en zoute bacon. Deze moet je proberen!

Parelcouscoussalade

Jij ook zo weinig zin in warm eten? Ik ging vanmiddag vol goede moed naar de sportschool (normaal is daar airco) en tot mijn grote verbazing was het daar net zo warm als buiten. Mezelf even helemaal leeggetrokken in die hitte! Daarna had ik alleen maar zin in eiwitrijk voedsel. Dus ik verzon deze heerlijke koude parelcouscoussalade! Lekker friszoet door de granaatappelmelasse (even scoren bij de toko) en vol eiwitrijke ingrediënten als feta, avocado, bacon en zonnebloempitjes. Even goed bijtanken!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr parelcouscous
  • 100 gr ontbijtspek, in reepjes
  • 1 avocado
  • 200 gr feta
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • pakje/bosje koriander (à 20 gr)
  • baharat-kruiden
  • granaatappelmelasse (te krijgen bij de meeste toko’s, lang houdbaar)

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous volgens de verpakking, giet het af in een vergiet en spoel het af tot het weer koud is.
  2. Bak de plakken ontbijtspek uit tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een snijplank en snijd ze daarna in kleinere stukjes.
  3. Snijd de snoeptomaatjes doormidden, de feta en de avocado in blokjes en snipper de rode ui en de koriander.
  4. Doe de uitgelekte parelcouscous in een grote kom en roer er een eetlepel baharat-kruiden en twee eetlepels granaatappelmelasse door. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  5. Voeg alle andere ingrediënten toe; de feta, avocado, snoeptomaatjes, rode ui, koriander, bacon en 2 eetlepels zonnebloempitjes en roer dit goed door elkaar.
  6. Bordjes opscheppen en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *