Pasta carbonara: een mooie Italiaanse klassieker, made from scratch! Room, eieren, spek, kaas; niet voor dieetdagen.

Pasta carbonara

De eerste maandagavond na de zomervakantie; voor veel mensen niet bepaald een avond waar ze nog veel tijd of puf overhebben om te koken. Zo ook voor mij! Vandaag dus een simpele, klassieke Italiaanse pasta die je zó in elkaar gedraaid hebt. Niet superhealthy, wel superyummy. 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr pasta
  • 125 gr spekblokjes
  • 125 ml room
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 5-10 takjes peterselie
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • parmeggiano, om te raspen

Bereiding

  1. Zet een pan water op en kook je pasta al dente volgens de verpakking. Houd een kopje kookvocht apart.
  2. Roer in een maatbeker de room en de 2 eieren door elkaar. Rasp 75 gr parmeggiano door het mengsel en voeg flink wat versgemalen peper en zout toe.
  3. Bak de spekjes uit in een koekenpan, tot ze mooi goudbruin zijn. Pers 2 teentjes knoflook bij-in de pan en bak nog 1 minuutje mee. Schep de spekjes uit de pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Doe de afgegoten pasta terug in de kookpan, zet die terug op het vuur en draai het vuur laag.
  5. Voeg het ei-/roommengsel toe en blijf dit 1-2 minuten rondscheppen met de pasta, tot het mengsel aan de pasta gaat plakken en kleine klontjes gaat vormen. Zet dan het vuur uit. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus romig te houden.
  6. Voeg de spekjes toe aan de pan en roer het geheel goed door.
  7. Schep de pasta op en bestrooi de borden met fijngesneden peterselie, geraspte parmeggiano en versgemalen peper en zout. En SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *