Pasta, kip, room. Oké, en een beetje peterselie en champignons. Dat is een traditionele pasta Chicken Alfredo. Heavy stuff! Laat je niets wijsmaken door de naam – dit calorierijke pastareceptje is pas echt groot geworden in Amerika; de gemiddelde Italiaan snapt echt helemaal niks van deze pasta. Interesting!
Ik besloot hem ook eens te maken, maar de room te vervangen door melk en witbrood. Citroen maakt de smaak ook wat lichter, en ik gaf er wat extra textuur aan met walnoten. Et voilà, een volwaardige pasta! Nog steeds een echte stevige winterhap, maar wel heerlijk van smaak. Comfort food op z’n Snel. Simpel. Smullen.!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr spaghetti
- 200 gr kipfilet
- 100 gr kastanjechampignons
- 150 ml melk
- 4 plakjes (oud) witbrood, zonder korsten
- 100 gr walnoten
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- bosje peterselie
- 50 gr parmeggiano, om te raspen
- staafmixer
Bereiding
- Doe de 150 ml melk in een grote kom en trek de plakjes witbrood in kleine stukjes. Laat ze 5 minuutjes weken in de melk.
- Rasp de schil van de citroen bij het broodmengsel en pers het sap van de helft van de citroen erbij.
- Snijd ondertussen de kipfilet in lange repen en grill ze gaar in een grillpan; koekenpan werkt ook. Als ze gaar en mooi bruin zijn, leg je ze even apart. Trek de kip vast in kleine stukjes met twee vorken.
- Kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Maak de champignons schoon en bak ze 3-5 minuutjes op in een wok met wat olie.
- Pers twee teentjes knoflook bij het broodmengsel en pureer het mengsel met de staafmixer.
- Schep de afgegoten spaghetti bij de champignons in de wok en schep het broodmengsel en de kip erbij. Roer het goed door elkaar en bak nog nog 3 minuutjes op hoog vuur.
- Snipper de peterselie, schaaf de parmeggiano in grote vlokken en verkruimel de walnoten in kleine stukjes.
- Schep de bordjes op; bestrooi de borden pasta met een handje peterselie, een handje walnoten en wat parmeggiano. En SMULLEN maar!
