Zin in een snelle pasta zonder pakjes en zakjes? Heb ik voor je! We doen eens wat anders dan een rode tomatensaus: een groene doperwtjessaus! Met een verrassende combi van ingrediënten: avocado, munt, parmeggiano, knoflook, feta en pijnboompitjes maken je doperwtjespesto extra smakelijk. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of een staafmixer. Zó klaar!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr spaghetti
- 400 gr diepvriesdoperwtjes
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 5-10 takjes munt
- 50 gr parmeggiano
- 50 gr feta
- 50 gr pijnboompitjes
- olijfolie
- keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Kook de doperwtjes 5 minuutjes en giet ze daarna af.
- Bak de pijnboompitjes even kort aan in een koekenpannetje; tot ze goudbruin zijn.
- Doe de andere ingrediënten in de keukenmachine: de blaadjes munt, 50 gr parmeggiano, de gepelde teen knoflook en de gepelde en ontpitte avocado. Maal dit vast tot een gladde massa.
- Voeg beetje bij beetje een de gekookte doperwten door de massa en maal ze mee tot er weer een gladde massa ontstaat. Voeg wat olijfolie toe om de saus wat romiger te maken en maak hem op smaak met peper en zout.
- Maak de bordjes op: begin met de warme pasta en leg daar een flinke schep doperwtenpesto bovenop. Maak af met wat pijnboompitjes en verkruimelde feta en SMULLEN maar!