Pasta met gegrilde tonijn & pompoen: als je zin hebt in verrassende smaken. Fusion Italiana!

Pasta met gegrilde tonijn & pompoen

Ik had zin in pasta. Maar niet in een standaard Italiaanse klassieker; ik wilde wel een beetje experimenteren met net-iets-andere ingrediënten. Dus ik ging voor gegrilde tonijn, zachte zoete pompoen, friszure kappertjes en knapperige amandelen. Het resultaat: een superlekkere pasta!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 100-150 gr pasta
  • 2 kleine tonijnsteaks (250 gr)
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 100 gr pompoenblokjes
  • 1 citroen (of citroensap)
  • 1 rode ui
  • 50 gr kappertjes
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr feta

Bereiding

  1. Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks 3-4 minuten aan elke kant. De binnenkant mag nog een beetje rosé zijn. Leg de steaks apart en sprenkel er wat citroensap over.
  2. Bak de pompoenblokjes 10 minuten aan in een wok met flink wat olie.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking gaar.
  4. Halveer de snoeptomaatjes en snij de ui in dunne reepjes.
  5. Bak de amandelen 3 minuten in een koekenpannetje, voeg een klontje boter en een flinke snuf zout toe en bak nog eens 3 minuten tot ze lekker knapperig en goudbruin zijn.
  6. Snijd de tonijnsteaks in kleinere stukjes, met de moot mee.
  7. Doe de tonijn, de tomaatjes en de ui bij-in de wok en bak nog kort mee.
  8. Voeg de gekookte pasta toe en schenk er een flinke scheut olijfolie bij en een het sap van een halve citroen.
  9. Schep de kappertjes erbij en de amandelen.
  10. Schep de bordjes op, maak op smaak met peper en zout en verkruimel er wat feta overheen. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *