Ik had zin in pasta. Maar niet in een standaard Italiaanse klassieker; ik wilde wel een beetje experimenteren met net-iets-andere ingrediënten. Dus ik ging voor gegrilde tonijn, zachte zoete pompoen, friszure kappertjes en knapperige amandelen. Het resultaat: een superlekkere pasta!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 100-150 gr pasta
- 2 kleine tonijnsteaks (250 gr)
- 100 gr snoeptomaatjes
- 100 gr pompoenblokjes
- 1 citroen (of citroensap)
- 1 rode ui
- 50 gr kappertjes
- 50 gr amandelen
- 50 gr feta
Bereiding
- Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks 3-4 minuten aan elke kant. De binnenkant mag nog een beetje rosé zijn. Leg de steaks apart en sprenkel er wat citroensap over.
- Bak de pompoenblokjes 10 minuten aan in een wok met flink wat olie.
- Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking gaar.
- Halveer de snoeptomaatjes en snij de ui in dunne reepjes.
- Bak de amandelen 3 minuten in een koekenpannetje, voeg een klontje boter en een flinke snuf zout toe en bak nog eens 3 minuten tot ze lekker knapperig en goudbruin zijn.
- Snijd de tonijnsteaks in kleinere stukjes, met de moot mee.
- Doe de tonijn, de tomaatjes en de ui bij-in de wok en bak nog kort mee.
- Voeg de gekookte pasta toe en schenk er een flinke scheut olijfolie bij en een het sap van een halve citroen.
- Schep de kappertjes erbij en de amandelen.
- Schep de bordjes op, maak op smaak met peper en zout en verkruimel er wat feta overheen. En SMULLEN maar!