Pasta met artisjok, salami, olijven en rucola: weer zo'n heerlijke simpele pasta. Klaar voordat je er erg in hebt!

Pasta met salami, artisjok, olijven en rucola

Zin in een lekkere pasta, maar dan met nét even andere ingrediënten? Probeer deze eens, met hartige artisjok en salami!

INGREDIËNTEN (2-3 pers)

  • 200 gr spirelli pasta
  • 200 gr salami (ik koop altijd gewoon van Stegeman)
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 blikje artisjokken (400 gr)
  • handvol rucola
  • half blikje zwarte olijven
  • 1 tl cayennepeper

Bereiding

  1. Zet water op voor de pasta en kook de pasta in ong. 10 minuten gaar.
  2. Snijd de salami in plakjes en vervolgens in halve maantjes. Bak de halve maantjes kort uit in een koekenpan of wok.
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de salami.
  4. Snijd de artisjokken in groffe stukken en verwarm deze nog even mee.
  5. Laat de zwarte olijven heel en verwarm deze ook nog even mee in de pan.
  6. Giet de pasta af en schep de afgegoten pasta nog even mee in de wok. Voeg naar smaak wat olijfolie toe en sprenkel de theelepel cayennepeper over het geheel.
  7. Maak de borden op en serveer met een dikke dot rucola bovenop. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *