Zin in een lekkere pasta, maar dan met nét even andere ingrediënten? Probeer deze eens, met hartige artisjok en salami!
INGREDIËNTEN (2-3 pers)
- 200 gr spirelli pasta
- 200 gr salami (ik koop altijd gewoon van Stegeman)
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 1 blikje artisjokken (400 gr)
- handvol rucola
- half blikje zwarte olijven
- 1 tl cayennepeper
Bereiding
- Zet water op voor de pasta en kook de pasta in ong. 10 minuten gaar.
- Snijd de salami in plakjes en vervolgens in halve maantjes. Bak de halve maantjes kort uit in een koekenpan of wok.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de salami.
- Snijd de artisjokken in groffe stukken en verwarm deze nog even mee.
- Laat de zwarte olijven heel en verwarm deze ook nog even mee in de pan.
- Giet de pasta af en schep de afgegoten pasta nog even mee in de wok. Voeg naar smaak wat olijfolie toe en sprenkel de theelepel cayennepeper over het geheel.
- Maak de borden op en serveer met een dikke dot rucola bovenop. En SMULLEN maar!