Pasta met spruitjes & citroen: creamy pasta met knapperige spruitjes, citroen, slagroom, oregano, bacon en pijnboompitjes. Verrassend lekker!

Pasta met spruitjes & citroen

Laatst at ik in een restaurant spruitjes met citroen en ik was er helemaal ondersteboven van. Zó lekker fris! Geïnspireerd op dit gerechtje bedacht ik vanavond deze supersimpele pasta. Stevig en creamy door de slagroom, maar toch fris door de citroen. Met knapperige spruitjes! En een zoute bite van uitgebakken spekjes. Zo weinig ingrediënten en toch een feestje op je bord!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 250 gr pasta
  • 350 gr geschoonde spruitjes
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 citroen
  • 150 ml slagroom
  • bosje verse oregano
  • 50 gr pijnboompitten

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig en goudbruin zijn en zet ze apart.
  2. Halveer de spruitjes en kook ze 2 minuutjes (niet langer!). Giet ze daarna af en zet ze apart.
  3. Zet de pasta op en kook die gaar volgens de verpakking.
  4. Rasp de gele schil van de citroen en doe die in een wok met een flinke scheut olijfolie.
  5. Verhit de wok op hoog vuur en bak de spruitjes nog 3-5 minuten in de citroenolie. Voeg tussendoor nog het sap van een halve citroen toe (pas op voor pitjes).
  6. Voeg de gekookte pasta en de slagroom toe en breng de pasta op smaak met peper en zout.
  7. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en roer die door de pasta, samen met de uitgebakken spekjes.
  8. Schep de pasta in diepe borden en bestrooi ze tot slot met wat pijnboompitjes. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *