Neem jij in een restaurant ook altijd carpaccio als voorgerecht? Ik ben er echt gek op. Maar waarom zou je carpaccio eten beperken tot voorgerechten bij restaurantbezoekjes? Je kan er zó veel meer mee, en carpaccio is tegenwoordig in bijna elke supermarkt te krijgen. In deze pastasalade met slechts 7 andere ingrediënten komt de carpaccio fantastisch tot z’n recht en maak je er gelijk een goed vullende maaltijdsalade mee. Té simpel voor woorden. Exit voorgerecht, here comes the main course!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 300 gr pasta
- 100-150 gr carpaccio
- 10-15 zongedroogde tomaatjes, op olie
- 100 gr snoeptomaatjes
- 50 gr pijnboompitjes, geroosterd
- 1 klein potje groene pesto (à 90 gr)
- 1 zakje rucola (à 75 gr)
- stuk parmeggiano (50-100 gr), om vlokken van te schaven
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, giet hem af en spoel hem na met koud water totdat hij weer helemaal afgekoeld is. Doe de koude pasta in een grote kom.
- Snijd de snoeptomaatjes in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg ze bij de pasta.
- Roer het potje groene pesto door het pastamengsel.
- Trek de rucola in kleinere stukjes en roer ook dit door het pastamengsel.
- Snijd de carpaccio in stukken van ongeveer 5 cm doorsnee en roer die ook door de pasta. Het is oké als de carpaccio kleine dumplings gaat vormen in je salade.
- Strooi de pijnboompitjes erover en schaaf een flinke hoeveelheid grote vlokken parmeggiano over je salade.
- Op smaak maken met peper en zout en SMULLEN maar!