Weet je nu al dat je morgen núl tijd gaat hebben om te koken? Maak deze pastasalade dan eens in ‘t vooruit. Kan makkelijk, hij is koud namelijk ook heer-lijk! Dus ook prima te doen als lunchprep – in de koelkast blijft het wel 2 dagen goed. Gegrilde tonijnsteak, artisjokharten, kapperappeltjes, tomaatjes en gedroogde tomaatjes, olijven en Provençaalse kruiden… what’s not to love? Met deze pastasalade kan jij weer eventjes vooruit!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 250 gr pasta (ik had penne)
- 2 tonijnsteaks (ong. 250 gr)
- 150 gr kapperappeltjes (half potje), zonder steeltjes
- 100 gr zwarte olijven
- 1 blikje artisjokharten (à 400 gr)
- 1 rode ui
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 10-15 snoeptomaatjes
- sap van 1/2 citroen (of kneepje uit een flesje citroensap)
- Provençaalse kruiden
- handje rucola
- grillpan
Bereiding
- Tonijnsteaks uit de diepvries? Laat ze 24 uur ontdooien in de koelkast, of 4 uur op kamertemperatuur. De ontdooide steaks dep je droog met wat keukenpapier voor je ze gaat bakken.
- Zet een pan water op en kook daarin de pasta al dente volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verhit de grillpan een minuut of twee met wat olie en leg de tonijnsteaks in de pan. Grill op hoog vuur totdat er mooie grillstrepen ontstaan; eerst 3 minuten aan de ene kant, dan pas draaien en de andere kant ook 3 minuten grillen.
- Schep de steaks uit de pan en laat ze even afkoelen op een snijplank.
- Giet de pasta af en spoel goed na met koud water; net zolang tot de pasta weer koud aanvoelt. Schep de koude pasta in een grote kom.
- Snijd de artisjokharten in kwarten, snipper de rode ui zo fijn als je kan, snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en de snoeptomaatjes in plakjes. Meng dit alles door de pasta.
- Voeg ook de kapperappeltjes en de zwarte olijven toe en maak de pastasalade op smaak met het citroensap, een scheut olijfolie, een eetlepel Provençaalse kruiden en flink peper en zout.
- Snijd de gegrilde tonijnsteaks in groffe stukken en meng dit door de pastasalade.
- Schep tot slot een grote hand rucola door de salade en dan is het tijd om op te scheppen. SMULLEN maar!
