Pastasalade met kip en pesto: een gerechtje dat je snel kan klaarmaken voor veel eters. Lekker met gerookte kip, tomaat, mozzarella en rucola!

Pastasalade met kip en pesto

Vandaag had ik een teamdag op locatie, en iedereen nam iets te eten mee voor de lunch. Ik maakte deze fijne grote pastasalade! Snel klaar, simpel in elkaar te draaien en goed in grote porties te maken. Ideaal voor zo’n dag op pad!

Tip: Maak je de pastasalade (net zoals ik) voor de volgende dag? Bouw de salade dan op van nat onderin (tomaat, ui, etc) naar semi-droog (kip, mozzarella, pasta-pesto) naar droog bovenin (bijv. rucola). Zo voorkom je dat alles zich vermengt, en dat het al slapjes is bij aankomst!

Dit recept is een lunch voor tot wel 8 personen, avondeten denk ik voor 5. Goed op maat te maken! 🙂

Ingrediënten

  • 500 gr fusilli pasta
  • 1 voordeelzak rucola (à 150 gr)
  • voordeelbak snoeptomaatjes (à 500 gr)
  • 1 rode ui
  • 400 gr gerookte kip
  • 250 gr mozzarellabolletjes (2 verpakkingen à 125 gr)
  • 1 flinke pot groene pesto (à 200 gr)
  • bakje pijnboompitjes (à 80 gr)

Bereiding

  1. Zet ruim water op in een grote pan en kook hierin de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af en spoel net zo lang af met koud water tot het weer helemaal koud is.
  2. Meng het potje pesto door de koude pasta.
  3. Bak de pijnboompitjes even kort aan in een koekenpan, tot ze lichtbruin zijn.
  4. Pak een flinke kom en snijd de snoeptomaatjes door de helft en leg die op de bodem.
  5. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en voeg die ook toe.
  6. Snijd de mozzarellabolletjes doormidden en voeg die toe.
  7. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes en leg die in de kom.
  8. Voeg de pasta-pesto toe.
  9. Dek de pasta af met een mooi dekentje rucola en strooi de pijnboompitten eroverheen.
  10. Als je op locatie bent: husselen en SMULLEN maar!

 

One thought on “Pastasalade met kip en pesto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *