Pastasalade met tonijn: een heerlijke variatie op de beroemde pastasalade. Lekker op een zomerse dag!

Pastasalade met tonijn

Als het zulk warm weer is als vandaag, is mijn avondeten eigenlijk nooit warm. Vaak varieer ik dan met goedgevulde salades! Dit is er zoeen die ik al jaren maak en nog steeds favoriet is. Lekker friszurig door de kappertjes en de feta ­čÖé en z├│ klaar!

Ingredi├źnten (2-3 pers)

  • 200 gr pasta (ik gebruik altijd schelpjes voor deze salade)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 100 gr snoeptomaatjes (ik gebruikte dit keer vrolijke gekleurde)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 potje kappertjes
  • 1/2 rode ui
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • half blikje zwarte olijven (stuk of 10-20)
  • 100 gr feta
  • 2 eetlepels Proven├žaalse kruiden
  • sap van 1/2 citroen
  • flinke hand rucola
  • olijfolie

Bereiding

  1. Zet water op voor de pasta en kook de pasta volgens de verpakking gaar. Giet af en laat koud water over de pasta stromen tot de pasta zelf weer koud is.
  2. Snijd de komkommer in stukjes van 0,5-1 cm. Doe in een grote kom.
  3. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en doe de bij de kom in.
  4. Snijd de olijven in ringetjes en voeg die ook toe.
  5. Snijd de feta in blokjes en voeg die ook toe aan de kom.
  6. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes van 0,5 cm en doe die ook in de kom.
  7. Snipper de rode ui in hele fijne stukjes en voeg die ook toe.
  8. Giet het blikje tonijn af (als je katten hebt: in een bakje!*), prik de tonijn een beetje los met een vork en doe de snippers bij de salade.
  9. Doe de koude pasta bij-in de kom en besprenkel rijkelijk met olijfolie, met het sap van de 1/2 citroen en met de 2 eetlepels Proven├žaalse kruiden.
  10. Voeg tot slot een dikke toef rucola toe, die je met je handen een beetje kapot trekt boven de kom.
  11. Hussel door elkaar, breng op smaak met peper en zout en SMULLEN maar!

*tonijn-tip voor kattenliefhebbers: giet het tonijnwater af in een bakje in plaats van in de gootsteen en laat je kat meesmullen. Die van mij zijn er dol op! ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *