Penne all’Arrabiata met chorizo: pittige pasta met paprika, rode ui, zwarte olijven en chorizo. Verrassende combinatie!

Penne all’Arrabiata met chorizo

Hmm, ik had vandaag zin in een spicy en snel pastaatje! Gelukkig had ik nog een oud receptje achter de hand met lekker veel groente en goed veel pit. De klassieke Arrabiata saus met tomaat en rode peper, maar dan net iets uitgebreider: met kruidige chorizo en veel verse groente. Je kan zelfs nog een extra rood pepertje toevoegen, but that’s up to you! 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr penne
  • 200 gr chorizo, in plakjes
  • 400 gr passata di pomodoro piccante (1 kartonnetje)
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gr zwarte olijven (zonder pit)
  • evt. 1 rode peper (alleen als je van extra spicy houdt!)

Bereiding

  1. Zet een grote pan water op en kook de penne al dente volgens de verpakking.
  2. Snijd de plakjes chorizo in kwartjes en bak ze 2 minuten uit in een wok.
  3. Pers 2 teentjes knoflook bij-in de wok.
  4. Snijd de rode ui in kwarten, pel de lagen er één voor één af en voeg die toe aan de wok.
  5. Snijd de paprika’s in stukjes van 1-2 cm en voeg die ook toe aan de wok.
  6. Voeg de passata di pomodoro toe aan de wok en roer de saus even door. Voeg eventueel extra rode peper toe.
  7. Giet de olijven af en voeg ze toe aan de saus.
  8. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  9. Maak de bordjes op; begin met de pasta, bedek met de saus en maak af met de knapperige lente-ui. En SMULLEN maar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *