Vandaag hebben we een heerlijk lummeldagje in huis. Dus ook de tijd om iets bijzonders te maken voor de lunch! Ik had al tijden zin in piadine, heerlijke flatbreads die ik nog ken uit mijn tijd in Noord-Italië. Piadine zijn het perfecte street food: een ideale take-away lunch die snel klaar is en ook nog eens superlekker is. Die Italianen weten echt wel wat ze doen! 😉
Ingrediënten (2 pers)
- 4 piadine (middelgrote wraps kunnen ook)
- 100 gr parmaham
- 2 bollen mozzarella
- zakje rucola (à 75 gr)
- groene pesto (uit een potje, of homemade)
- grillpan
Bereiding
- Besmeer de piadine aan één kant met een dikke theelepel pesto; gebruik de achterkant van de theelepel om de hele piadina te bedekken.
- Beleg de helft van de piadina met plakjes parmaham en dun gesneden plakken mozzarella.
- Verhit de grillpan, ingevet met een heel klein beetje olijfolie en laat hem een minuut heet worden.
- Vouw de piadine dubbel en leg ze op 1 kant in de grillpan. Leg er een plat deksel of bord bovenop om ze iets aan te drukken.
- Laat de piadine grillen tot de mozzarella zacht wordt. Na een paar minuutjes draai je ze in één beweging om en laat je de andere kant ook nog even mooie grillstrepen krijgen.
- Haal de piadine van het vuur en doe er nog een flinke hand rucola tussen. En SMULLEN maar!