Pimientos de padrón: heerlijk milde groene pepertjes op z'n Spaans. Even grillen, zout erop en klaar voor de borrel!

Pimientos de padrón

Pimientos de padrón, een borrelhapje dat zó simpel is dat het bijna geen recept nodig heeft!

Ik kende deze schatjes alleen uit Spanje en kon ze in Nederland nooit vinden. Totdat ik ze gister toch bij de Lidl vond! Het schijnt dat menig AH ze ook heeft tegenwoordig. 

Áls je ze kan vinden; direct kopen en serveren bij de borrel. Heerlijk!

Ingrediënten

  • zakje pimientos de padrón
  • olijfolie
  • zeezout

Bereiding

  1. Spoel de pimientos af onder de kraan en dep ze droog met een doek.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en laat die een minuut goed heet worden.
  3. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat mee verhitten.
  4. Leg dan de pepertjes 1 voor 1 in de pan. Draai het vuur lager en laat 2 minuten bakken per kant. Pas op met omdraaien: door het vocht dat uit de pimientos komt springen de spetters vaak uit de pan!
  5. Als beide kanten mooi aangebakken zijn (ze mogen echt wel een beetje geblakerd zijn), leg je wat keukenpapier op een bord of snijplank en haal je de pimientos 1 voor 1 uit de pan.
  6. Bestrooien met een flinke dosis gemalen zeezout en SMULLEN maar! Gewoon bij het steeltje oppakken en afhappen tot het kroontje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *