Pizza is toch wel mijn ultieme guilty pleasure. Maar als je ze zelf maakt, hoeft het helemaal niet zo ongezond te zijn! Deze kleine pita pizza’s zijn superschattig en je kan ze beleggen met alles wat jij maar lekker vindt. Supersimpel: je snijdt een pitabroodje in twee helften en gebruikt die als bodem! Voor dit recept heb ik gekozen voor een caprese en een tonno, omdat dat twee van mijn lievelingspizza’s zijn. Maar ik zal je ook nog wat andere ideetjes meegeven 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 pak pitabroodjes (5 stuks voor 10 minipizza’s
- 1 pak passata di pomodoro (à 500 gr)
- oregano
- 1 zakje buffelmozzarella
- 1 bakje snoeptomaatjes
- verse basilicum
- 1 blikje tonijn op water
- kappertjes
- 1 kleine rode ui
- geraspte kaas (mild)
Bereiding
- Snijd de pita’s in de lengte doormidden (voorzichtig! bodem heel houden!) en leg ze klaar om ze te beleggen.
- Doe de passata in een kommetje en breng hem op smaak met 1 theelepel oregano en peper en zout.
- Besmeer de pita’s met een lepel met een royale laag passata.
- Nu is het tijd om te gaan beleggen! De pizza’s caprese beleg je met plakjes snoeptomaatjes, buffelmozzarella in kleine stukjes en kleine blaadjes verse basilicum.
- Voor de pizzaatjes tonno giet je de tonijn af en verkruimel je die over de pizzaatjes. Leg op elke pizza 10-15 kappertjes. Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes en leg die er ook op. Maak ze af met een klein beetje geraspte kaas.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pizzaatjes 15 minuten af (eventueel in etappes, als je net als ik niet zo’n grote oven hebt 😉 ) Eventueel afmaken met wat frisse rucola en wat olijfolie – en SMULLEN maar!
Extra ideetjes voor toppings
- Parmaham, rucola en parmeggiano
- Geitenkaas, walnoot, rozemarijn (+honing)
- Kip, spinazie, ricotta
- Salami, pepertjes, ui, champignons
- Plakjes courgette en ham
- Meer lekkere suggesties? Tip ze me, wie weet probeer ik ze zelf en voeg ik ze toe aan het recept! 🙂