Plaattaartje caprese met parmaham en rucola: een plaattaartje op z'n Italiaans. Even in de oven en smullen maar!

Plaattaartje caprese met parmaham en rucola

Vandaag eet ik in m’n eentje en omdat mijn vriend niet zo van hartige taart en bladerdeeg houdt, maak ik nu een lekker plaattaartje voor mezelf! Met lekkere zoete tomaatjes en buffelmozzarella, pesto en basilicum: kortom, een capresetaartje. En met pijnboompitjes, parmaham, rucola, vlokken parmeggiano en een drupje truffelolie erover (lust mijn vriend ook niet, hihi) wordt het helemaal een feestje! Koken voor in je eentje lastig? Nee joh! Ik ben blij dat ik deze niet hoef te delen 🙂

Ingrediënten (1 persoon)

  • 4 plakken hartigetaartdeeg
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 75 gr buffelmozzarella
  • groene pesto
  • pijnboompitjes
  • 4 plakken parmaham
  • 5-10 blaadjes verse basilicum
  • handje rucola
  • olijfolie of truffelolie
  • parmeggiano, om te raspen

Bereiding

  1. Pak een ondiepe ovenschaal of bakplaat en kwast hem in met wat olijfolie. Leg de 4 plakken hartigetaartdeeg erop; zorg dat ze een beetje overlappen en druk de overlappende stukjes een beetje aan met een vork, zodat het één deeg wordt.
  2. Besmeer het deeg met wat groene pesto.
  3. Snijd de tomaatjes in plakjes en spoel ze daarna even af in een vergiet, zodat de zaadlijsten wegspoelen. Dep de tomaatjes even droog op een stuk keukenpapier en leg ze daarna bovenop het deeg.
  4. Snijd de buffelmozzarella in stukjes en leg die tussen de tomaatjes.
  5. Bestrooi de plaattaart met twee eetlepels pijnboompitjes.
  6. Bak je plaattaartje 30 minuten af op 180 graden in de oven.
  7. Dan maak je de plaattaart verder op: schaaf er wat parmeggiano overheen, trek de parmaham in stukjes eroverheen, doe hetzelfde met de basilicum en de rucola en eindig met een scheutje olijfolie of truffelolie. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *