Had je al gemerkt dat ik gek ben op mooi opgemaakte kommetjes met eten? Vandaag is mijn lieverd langs de vishandel geweest voor superverse tonijn, dus konden we poké bowls maken! Man wat een genot 🙂 Supergezond en zó klaar!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr verse rauwe tonijn, sashimi-kwaliteit
- 150 gr rijst
- 1 avocado
- 2 worteltjes
- 3 radijsjes
- 2 kleine blikjes edamame (Bonduelle)
- 1 kleine rode ui
- 1 komkommer
- sojasaus
- sesamolie
- sushi-azijn
- suiker
- 1 cm verse gemberwortel
- sesamzaad
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat die een beetje afkoelen.
- Maak een marinade van 25 ml sojasaus, 1 theelepel water, 1 theelepel sesamolie en 1 theelepel suiker en rasp hier een stukje gemberwortel doorheen van 1 cm.
- Snijd de tonijn in blokjes van 1-2 cm en leg deze in de marinade.
- Snijd de ui in flinterdunne stukjes. Maak een marinade van 3 eetlepels sushi-azijn, 1 eetlepel suiker en een snuf zout en leg de ui daarin te weken.
- Vul twee kommen met ieders de helft van de rijst en begin daaromheen met de rest van de ingrediënten.
- Begin met de edamame boontjes: die zijn zo klaar.
- Snijd de worteltjes julienne en leg die daar tegenaan.
- Snijd de komkommer met een dunschiller in een paar lange repen en rol die op: leg de komkommerkrullen bij-in de kommen.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en doe die bij-in de kommen.
- Voeg de gemarineerde tonijn toe aan de kommen.
- Voeg de gemarineerde ui toe aan de kommen.
- Snijd de avocado in plakjes en vouw die rondom de andere ingrediënten bij-in de kommen.
- Sesamzaadjes erover en SMULLEN maar!