Pompoen-tomatensoep met ricotta: heerlijke herfstsoep met al het goede van tomaat en pompoen. De ricotta geeft hem body en maakt 'm romig!

Pompoen-tomatensoep met ricotta

Vandaag was het restjes-dag! Ik had nog een halve pompoen, wat sofrito, wat ricotta en wat losse overgebleven groenten.. en ineens had ik het! SOEP! Want damn, daar is het wel echt weer voor. Een rijkgevulde, gebonden soep met veel groente en een lekkere dot creamy ricotta! Here we go…

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 4 blokjes groentebouillon (voor 0,5 liter bouillon each)
  • 1/2 pompoen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 lente-uitje
  • 100 ml sofrito
  • 50-75 gr crème fraiche
  • 150 gr ricotta
  • staafmixer

Bereiding

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook in een middelgrote pan.
  2. Schil de halve pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes van 2 cm.
  3. Snijd de puntpaprika ook in stukjes van 2 cm nadat je de zaadlijsten en het kroontje verwijderd hebt.
  4. Voeg de groente toe aan het kokende water en voeg daarnaast de bouillontabletten toe. Laat dit ongeveer 10 minuten samen koken.
  5. Voeg de sofrito toe en laat het nog eens 5 minuten doorkoken.
  6. Zet na de 5 minuten de staafmixer in de pan en pureer de groenten tot er een gladde soep ontstaat. (Als je niet van stukjes houdt, kan je de soep ook nog even door een zeef gieten.)
  7. Zet het vuur laag en wacht even tot de soep niet heel hard meer pruttelt. Voeg dan de crème fraiche toe en zet nogmaals de staafmixer in de soep tot het weer een gladde, homogene soep is geworden.
  8. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  9. Maak de soep op smaak met wat peper en zout en serveer hem met een dikke dot ricotta en wat ringetjes lente-ui. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *