Jaja, ladies and gents: ik heb me vandaag in de keuken gewaagd om een gezond maaltje te koken! Wel een koude salade hoor, maak je geen zorgen. Ik was er snel genoeg weer weg 🙂 De laatste tijd ben ik helemaal verslingerd aan orzo: een fijne bron van carbs, tussen rijst en pasta in. Ook erg lekker om koud te eten! Ter ere van het warme weer maakte ik deze frisse salade met orzo, kip, citroen, spinazie, feta en rode ui. En lekker veel Provençaalse kruiden, voor extra smaak!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr orzo
- 100 gr babyspinazie
- 250 gr kipfiletblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr feta
- 100 gr pijnboompitjes
- 1 rode ui
- 1 citroen
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Kook de orzo gaar volgens de verpakking, giet het af in een zeef en spoel het na met koud water. Laat goed uitlekken.
- Pers de twee teentjes knoflook in een wok en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Wok dit samen een minuutje.
- Voeg de kipfilet toe en schep er een eetlepel Provençaalse kruiden bij. Bak door tot de kip gaar is en laat het dan afkoelen op een plank.
- Snijd de rode ui in flinterdunne reepjes en de feta in blokjes.
- Bak de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze goudbruin zijn, een paar minuutjes.
- Doe de babyspinazie in een flinke kom en schep de uitgelekte orzo erover.
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe en twee eetlepels Provençaalse kruiden, pers het sap van de citroen boven de schaal en maak op smaak met peper en zout.
- Voeg de kip, de feta, de rode ui, de pijnboompitten toe en schep goed door elkaar. En SMULLEN maar!
