Bah, het is nu echt herfst. Nat, grijs, koud.. er is geen ontkomen meer aan. Dan moet je er maar het beste van maken met groenten uit het seizoen! Pompoen is voor mij zo’n echte herfstgroente, waar je alle kanten mee op kan. Maak er bijvoorbeeld eens een lekkere, kruidige gehaktballenstoof mee voor over de couscous!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 150 gr couscous
- 300 gr kant-en-klaar gedraaide rundergehaktballen
- 1/4 pompoen (ongeveer 200 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 rode puntpaprika
- 1 lente-ui
- Ras-El-Hanout kruiden
- kaneel
- handje pijnboompitjes
Bereiding
- Maak de couscous klaar volgens de verpakking.
- Doe wat olie in een wok en leg de gehaktballetjes 1 voor 1 in de pan. Bestrooi ze met een flinke theelepel Ras-El-Hanout kruiden en rol ze daarin even om.
- Schil de kwart pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd hem in blokjes van 1-2 cm.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de gehaktballen en voeg de ook blokjes pompoen toe. Laat dit 10 minuutjes sudderen; voeg telkens een beetje water toe als de saus in dreigt te koken.
- Snijd de rode puntpaprika in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes.
- Bak de pijnboompitjes goudbruin in koekenpannetje.
- Voeg een extra eetlepel Ras-El-Hanout kruiden toe aan de saus en voeg de puntpaprika toe.
- Schep de couscous op de borden, bedek ze met een royale laag gehaktballen, saus en groente en bestrooi met lente-ui en pijnboompitjes. En SMULLEN maar!