Quinoasalade met gegrilde kip en ras-el-hanout: een maaltijdsalade vol eiwitten en yummy goodness!

Quinoasalade met gegrilde kip en Ras-el-Hanout

Dit is echt mijn lievelings als het lekker weer is. Vol proteïnen, dus goedgevuld en vooral: heel. veel. smaak. Smullen tot de max!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr quinoa
  • halve zak gewassen spinazie (a 400 gr)
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gr feta
  • 1 avocado
  • 350 gr kipfilethaasjes
  • 1 rode ui
  • Ras El Hanout kruiden (ik gebruik altijd die van Jonnie Boer)
  • olijfolie
  • grillpan

Bereiding

  • Zet water op en kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking. Gekookt en klaar? Zet het dan even in een kom in de diepvries, zodat het ondertussen goed afkoelt.
  • Marineer de kipfilethaasjes in 1 eetlepel olijfolie en 1 flinke eetlepel Ras el Hanout kruiden.
  • Snijd de spinazie in kleine stukken, doe dit in een flinke kom en gebruik dit als basis voor je salade.
  • Snijd de rode ui in flinterdunne stukjes en snijd de avocado, de puntpaprika en de feta in blokjes van ongeveer een centimeter. Voeg toe aan de kom met spinazie.
  • Zet de grillpan op het vuur en laat hem minstens een volle minuut goed heet worden. Zet dan het vuur lager en leg de gemarineerde kip in de pan. Grill tot ze goed gaar zijn en lekkere bruine grillstrepen hebben.
  • Pak de quinoa uit de vriezer en schep even goed om. Voeg een eetlepel olijfolie toe en 2 theelepels Ras el Hanout kruiden. Doe de quinoa dan bij de spinazie en de groenten.
  • Snijd de gegrilde kip in groffe stukken zodra die een beetje afgekoeld is. Doe ook dit bij de rest van de salade. Nog even goed omscheppen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *