Zin in een smakelijke pasta vol verse ingrediënten? Met een huisgemaakte tomatensaus die binnen 20 minuten klaar is? Heb ik voor je! Met een beetje hulp van de verse-pasta-afdeling van de supermarkt zet jij na een lange werkdag supersnel een pasta bommetjevol groente en bommetjevol smaak op tafel! Let’s go 🙂
Ingrediënten (2 pers)
- 2 pakjes verse ravioli bolognese (tomaat en gehakt, 2x 250 gr)
- 1/2 winterpeen
- 1/2 courgette
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 blokje maggibouillon
- 3 reepjes ontbijtspek
- 1 bakje basilicum (à 15 gr)
- 1 bol mozzarella (à 125 gr)
Bereiding
- Snij de rode ui in stukjes en de halve winterpeen en de halve courgette in dobbelsteentjes van een 0.5-1 cm. Snijd daarnaast de reepjes ontbijtspek in kleinere reepjes.
- Verhit het geheel in een wok met een flinke scheut olijfolie, pers er een teentje knoflook bij en bak het 3-5 minuutjes op matig vuur.
- Voeg het blikje tomatenblokjes toe en los een blokje maggibouillon (1 dobbelsteentje van de 2 in een verpakking) op in een kopje heet water. Voeg dit bij de wok en roer dit geheel goed door elkaar.
- Zet een flinke pan met water op en kook hierin de verse ravioli bolognese volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
- Snipper ondertussen de blaadjes van de basilicum en snijd de bol mozzarella in kleine blokjes.
- Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus; verwarm het samen nog een minuutje in de wok. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over 2 bordjes en verdeel ook de gesnipperde basilicum en de blokjes mozzarella over de borden. En SMULLEN maar!
