Ravioli bolognese

Zin in een smakelijke pasta vol verse ingrediënten? Met een huisgemaakte tomatensaus die binnen 20 minuten klaar is? Heb ik voor je! Met een beetje hulp van de verse-pasta-afdeling van de supermarkt zet jij na een lange werkdag supersnel een pasta bommetjevol groente en bommetjevol smaak op tafel! Let’s go 🙂

Ingrediënten (2 pers)

  • 2 pakjes verse ravioli bolognese (tomaat en gehakt, 2x 250 gr)
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 courgette 
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 1 blokje maggibouillon
  • 3 reepjes ontbijtspek
  • 1 bakje basilicum (à 15 gr)
  • 1 bol mozzarella (à 125 gr)

Bereiding

  1. Snij de rode ui in stukjes en de halve winterpeen en de halve courgette in dobbelsteentjes van een 0.5-1 cm. Snijd daarnaast de reepjes ontbijtspek in kleinere reepjes.
  2. Verhit het geheel in een wok met een flinke scheut olijfolie, pers er een teentje knoflook bij en bak het 3-5 minuutjes op matig vuur.
  3. Voeg het blikje tomatenblokjes toe en los een blokje maggibouillon (1 dobbelsteentje van de 2 in een verpakking) op in een kopje heet water. Voeg dit bij de wok en roer dit geheel goed door elkaar.
  4. Zet een flinke pan met water op en kook hierin de verse ravioli bolognese volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  5. Snipper ondertussen de blaadjes van de basilicum en snijd de bol mozzarella in kleine blokjes.
  6. Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus; verwarm het samen nog een minuutje in de wok. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de pasta over 2 bordjes en verdeel ook de gesnipperde basilicum en de blokjes mozzarella over de borden. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *