Regenboogsalade met quinoa: kleurrijke salade met quinoa, kip, gele paprika, tuinboontjes, druiven en radijsjes. What's not to like?

Regenboog-salade met quinoa

Ben jij ook zo gek op kleurtjes op je bord? Ik merk steeds vaker dat ik m’n receptjes samenstel op zoveel mogelijk kleurtjes. Het ziet er niet alleen vrolijk uit, het is ook nog eens hartstikke gezond! De kleur spatte ook weer van deze quinoasalade: knalgroene tuinboontjes, donkerpaarse druiven, frisgele paprika en wit-met-fuchsia radijsjes. En ja hoor, hij was weer ouderwets smullen!

Ingrediënten (2-3 pers)

 • 200 gr kipfilet
 • 150 gr quinoamix
 • 1/2 gele paprika
 • 300 gr tuinboontjes (diepvries)
 • 10 radijsjes
 • 150 gr pitloze rode druiven
 • 50 gr pijnboompitjes
 • garam masala kruiden

Bereiding

 1. Kook de quinoamix volgens de verpakking gaar en giet het af in een zeef; spoel na tot de quinoa weer koud is en laat verder uitlekken in de zeef.
 2. Snijd de kip in lange repen en laat hem 5 minuten marineren in een mengsel van 1/2 eetlepel garam masala en wat olijfolie.
 3. Zet een pan water op met de tuinbonen en kook ze ongeveer 2 minuutjes. Giet ze daarna af.
 4. Spoel de tuinboontjes na met koud water tot ze afgekoeld zijn en haal de velletjes eraf. (Het is even een klusje, maar zonder die harde velletjes zijn ze echt veel lekkerder!)
 5. Pak een grote, ondiepe schaal en doe daar de tuinboontjes in en de uitgelekte quinoa in. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
 6. Bak de kiprepen op hoog vuur gaar in een grillpan of koekenpan en laat ze daarna even afkoelen en rusten op een snijplank.
 7. Snijd de druiven doormidden, de paprika in lange, dunne repen en de radijsjes in plakjes. Voeg ze toe aan de schaal en hussel even door.
 8. Voeg een eetlepel garam masala toe aan de salade en roer goed door.
 9. Bak de pijnboompitjes in een paar minuutjes goudbruin in een koekenpannetje en voeg ze toe aan de salade.
 10. Snijd de kip in kleinere stukken en roer ook die door de salade. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *