Rendang met rundergehakt-balletjes: Indonesische rendang in de snelle variant met soepballetjes. Niet minder lekker, wel sneller!

Rendang met rundergehakt-balletjes

Indonesische keuken? I love it! Zeker rendang… alleen heb ik doordeweeks nooit tijd om een lekkere pot draadjesvlees klaar te stoven. De oplossing? Rendang maken met gehaktballetjes! Dit receptje heb je binnen 20 minuten op tafel staan. Inclusief zelfgemaakte komkommer-atjar!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 250 gr rundersoepballetjes
  • 1 blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 zakje Rendang boemboe (à 100 gr – ik gebruikte die van Toko Lien)
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 kleine paksoi
  • 1 rode ui
  • 150 gr diepvriessperzieboontjes
  • 1 expressokopje witte rijst p.p.
  • wittewijnazijn
  • suiker

Bereiding

  1. Marineer de runderballetjes 5 minuutjes in de wok met de boemboe voor Rendang.
  2. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  3. Bak de balletjes rondom bruin en voeg een gesnipperde rode ui toe. Bak dit een minuutje mee.
  4. Blus de balletjes af met de kokosmelk en laat op laag vuur even doorpruttelen.
  5. Snijd de paksoi in stukjes en voeg die, samen met de sperzieboontjes, toe aan de saus. Laat dit een kleine 5 minuten meekoken.
  6. Snijd de komkommer met een dunschiller in dunne, lange plakken, doe deze in een kommetje en knip hier de rode peper bij, in dunne ringetjes.
  7. Maak een zure dressing van 3 eetlepels wittewijnazijn en 3 theelepels suiker; roer het door elkaar tot de suiker is opgelost. Giet de dressing over de komkommer en laat het minstens 5 minuutjes intrekken.
  8. Serveer de rendangsaus met de witte rijst en serveer de komkommer-atjar ‘on the side’. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *