Rijst met kerrie & banaan

Tijd voor een ouderwets, snel studentenhapje! Dit receptje stamt echt nog uit the good old days, toen ik nog rond moest komen van een klein potje stufi per maand. Kost niks, is niet moeilijk en bevat maar een paar ingrediënten. Geen pakjes en zakjes, en het is als klap op de vuurpijl nog superlekker ook! Enneh.. banáán in je avondeten? Dit moet je echt proberen!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 150-200 gr witte rijst
  • 300 gr diepvriesdoperwtjes
  • 100 gr cashewnoten, ongezouten
  • 1 blokje kippenbouillon (voor 0,5 liter)
  • 1 blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 banaan
  • kerrie
  • kurkuma
  • sambal
  • bloem
  • boter

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en giet hem af.
  2. Smelt de boter in een pannetje en roer er een eetlepel bloem door. Voeg een eetlepel kerrie, een eetlepel kurkuma en een theelepel sambal erdoor, verkruimel het bouillonblokje erdoor en blus het af met het blikje kokosmelk; goed door blijven roeren. Laat het 3-5 minuten voorzichtig doorkoken en haal daarna de saus van het vuur.
  3. Doe de diepvriesdoperwtjes in een wok en bak ze 3 minuutjes aan met wat olie.
  4. Voeg de gekookte rijst toe en de kerriesaus.
  5. Snijd de banaan in dunne plakjes en roer die door de rijst.
  6. Voeg tot slot de cashewnootjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *