Risi e bisi uit de oven: een Italiaanse klassieker met ham en erwtjes, afgebakken in de oven voor een extra creamy effect. Extra lekker!

Risi e bisi uit de oven

Ja lieve kijkbuiskinderen, bij mij mislukt gelukkig ook wel eens iets. Zo had ik bedacht dat dit een rijstfrittata zou worden, maar.. iets met rijst en ei opbakken en heel houden bij het omdraaien blijkt dus compleet onmogelijk 🙂 dus werd het maar een ovenschotel!

Risi e bisi is een traditioneel Italiaans recept met rijst en doperwtjes dat je ook makkelijk met een restje rijst kan maken van de vorige dag. Door de toevoeging van ei wordt dit recept wat steviger. Tijm erbij en allemaal verse groenten: yum yum yum! Hoera voor improv ovenschotels!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 150 gr rijst (mogen ook al gekookte restjes rijst zijn)
  • 200 gr diepvriesdoperwtjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 flink glas witte wijn
  • 50 gram parmeggiano, om te raspen
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking of zet de restjes klaar.
  2. Snijd de gele paprika, de rode ui en de prei in kleine stukjes.
  3. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verhit een koekenpan, doe daarin een flinke scheut olijfolie en de tijm. Pers de teentjes knoflook ook in de pan en laat die 1 minuutje fruiten.
  5. Doe de groenten erbij en voeg na een minuut bakken een glas witte wijn toe. Bak de groenten daarna nog ongeveer 3-4 minuten op, tot witte wijn bijna helemaal opgelost is.
  6. Doe de rijst erbij bak nog 1 minuut zo mee.
  7. Klop 4 eieren los in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Doe de diepvriesdoperwtjes bij-in de pan en giet het eimengsel er ook in.
  9. Schep het eimengsel 2-3 minuten door de rijst en de groente, totdat het een beetje gestold is.
  10. Schep de inhoud van de pan in een ondiepe ovenschaal, rasp er verse parmeggiano over en zet hem in de oven.
  11. Even 10–15 minuten afbakken in de oven op 180 graden en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *