Risotto met groene groenten: risotto zoals hij bedoeld is. Courgette, tuinerwtjes, witte wijn en rozemarijn en je bent in de Italiaanse hemel!

Risotto met groene groenten

Na een fijn lang weekend met véél te veel etentjes en gezelligheid, is het tijd om zelf weer een gezond kostje te koken. Met veel groente! Lekker vega, want vlees was er meer dan genoeg dit weekend. Met groene groenten, rozemarijn, witte wijn, bouillon en parmeggiano maak je een ontzettend smaakvolle risotto. In no time!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr risottorijst
  • 1,5 liter groentebouillon
  • klein flesje witte wijn (125 ml)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 stengel bleekselderij
  • 50 gr diepvriesdoperwtjes
  • 100 gr diepvriessperzieboontjes
  • handje pijnboompitten
  • 50 gr parmeggiano, om te raspen
  • 50 gr margarine

Bereiding

  1. Maak met bouillonblokjes 1,5 liter groentebouillon.
  2. Week de sperzieboontjes en de doperwtjes in warm water en snijd de sperzieboontjes in kleine stukjes.
  3. Snijd de stengel bleekselderij in flinterdunne plakjes, de naadjes van de rozemarijn in kleine stukjes en snipper de ui. Doe al deze ingrediënten in een wok met een flinke scheut olijfolie, pers de teentjes knoflook erbij en bak 2-3 minuten aan.
  4. Voeg de risottorijst toe bak deze een minuutje mee.
  5. Voeg een glas witte wijn toe en schep de ingrediënten rond tot de wijn verdampt is.
  6. Voeg dan, soeplepel voor soeplepel, de bouillon toe. Omscheppen tot de bouillon weer ingedikt is dan een nieuwe lepel. Zo ga je door tot de rijst bijna gaar is.
  7. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en dan in kwartjes. Laat de courgette de laatste 5 minuten meekoken met de risotto.
  8. Bak ondertussen een handvol pijnboompitten goudbruin in een koekenpannetje.
  9. Voeg de geweekte doperwtjes en boontjes toe aan de risotto en kook nog 1 of 2 minuten mee.
  10. Rasp de parmeggiano over de risotto en roer goed door.
  11. Voeg tot slot 50 gr boter toe aan de risotto en laat die erdoor smelten; goed roeren.
  12. Maak de bordjes op en bestrooi ze met de pijnboompitten. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *