Wauw, het 100ste recept op SnelSimpelSmullen.nl! Time flies. Deze gelegenheid greep ik met beide handen aan om een heerlijke variant te maken op de klassieke risotto. Met rode wijn! En worst. En aardappel en venkel. En pecorino! Flink wat pecorino. Op naar nog veel meer comfort food receptjes!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr risottorijst
- 1/2 venkelknol
- 2 runderbraadworstjes
- 2-3 takjes rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 50 gr voorgekookte aardappelblokjes of -schijfjes
- 100 gr diepvriesdoperwtjes
- 300 ml rode wijn
- 1 liter runderbouillon
- 100 gr pecorino
- bakboter
Bereiding
- Snijd de 2 braadworstjes in dikke plakken en bak ze met wat olijfolie uit in een wok.
- Snijd de naaldjes van de rozemarijn in kleine stukjes en voeg die toe bij de worst.
- Snijd de halve venkelknol in blokjes van 0,5 cm en laat die ook even meebakken in de wok; pers er een teentje knoflook bij.
- Doe de risottorijst bij-in de pan en bak 1 minuutje mee.
- Voeg een vol glas wijn toe en laat dit inkoken tot de wijn bijna verdwenen is.
- Zorg dat de voorgekookte aardappel in kleine blokjes gesneden is en voeg dit toe aan de rijst.
- Giet stukje bij beetje de runderbouillon bij de rijst. Telkens een scheutje, door laten koken tot het is opgenomen, weer een scheutje – zo ga je door tot de rijst bijna gaar is.
- Voeg als afwisseling op de bouillon tussendoor telkens een scheutje rode wijn toe.
- Rasp de pecorino en voeg het toe aan de risotto als de rijst bijna klaar is, en laat het door de risotto smelten.
- Voeg nu ook de diepvriesdoperwtjes toe en laar nog een minuutje of 2 doorkoken.
- Voeg tot slot een eetlepel boter toe om de risotto extra romig te maken. Roer door tot de boter en de kaas helemaal gesmolten zijn.
- Serveer de risotto met wat versgeraspte pecorino en peper en zout erover. Glas lekkere rode wijn erbij en SMULLEN maar!