Zo lieve kijkbuiskinderen, het is weer tijd voor een lekker stamppotje! Niet een oerklassieker, je kent me: vandaag geven we een Italiaanse draai aan de stamppot die we van oma kennen. Stamppot rauwe andijvie à la nonna, zeg maar! In plaats van andijvie gebruiken we rucola, en in plaats van de spekjes blokjes salami. Lekkere zongedroogde tomaatjes en snoeptomaatjes erdoor voor de frisse touch, en met wat vlokken parmeggiano erdoor maak je het extra smaakvol. Supersimpel, maar 6 ingrediënten, en toch verrassend. Een stampje naar mijn hart!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 3 zakjes aardappelpuree (à 55 gr each)
- zakje rucola (à 75 gr)
- 200 gr salami
- 150 gr zongedroogde tomaatjes op olie
- 10-15 snoeptomaatjes
- 50-100 gr parmeggiano, om te schaven
Bereiding
- Zet de waterkoker aan met ruim een liter water erin.
- Snijd de salami in plakjes en dan in kwartjes. Zet ze apart.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Snijd de snoeptomaatjes ook in kleine stukjes.
- Maak de puree aan in een grote pan en schep de salami en alle tomaatjes erdoor.
- Stamp dan de rucola erdoor; hand voor hand.
- Schaaf tot slot de parmeggiano er met grote vlokken doorheen en roer dit goed door je stampje.
- Bordjes opscheppen, serveren met nog wat parmeggianoschaafsel en SMULLEN maar!
