Salade met bramen, gerookte kip en geitenkaas: superzomerse salade met zoet en hartig. Bramen, kip, geitenkaas, zonnebloempitjes en avocado - so yummy!

Salade met bramen, gerookte kip en geitenkaas

Yum yum, wat hou ik toch van de combinatie van zoet en zout 🙂 Zoete bramen combineren in dit receptje heerlijk met hartige geitenkaas en kip. De balsamico-tijm-honing-dressing maakt het helemaal af. Stokbroodje erbij en klaar is je avondeten! Of eet ‘m eens lekker met de lunch.

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1 zakje veldsla (à 85 gr)
  • 1 pakje geitenkaas naturel (125 gr)
  • 1 bakje bramen (à 125 gr)
  • 1 avocado
  • 100-150 gr gerookte kip
  • paar eetlepels balsamico
  • scheutje schenkstroop
  • paar takjes tijm
  • handje zonnebloempitjes (gepeld)
  • honing

Bereiding

  1. Trek de veldsla een beetje uit elkaar en doe het onderin een grote slakom.
  2. Snijd de avocado in dunne plakjes en doe die erbij.
  3. Snijd de bramen doormidden (pas op voor vlekken!) en doe ze bij de salade.
  4. Verkruimel de geitenkaas boven de salade.
  5. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes en doe die ook bij de salade.
  6. Maak een dressing van 3 eetlepels balsamico en 2 eetlepels honing. Doe er een scheutje schenkstroop bij voor een nóg vollere smaak. Pel de blaadjes van de tijm, doe die bij de dressing en roer het goed door elkaar, zodat de smaken goed samensmelten.
  7. Sprenkel de dressing over de salade en maak de salade af door er een handje zonnebloempitten overheen te strooien. Serveren  met een stokbroodje en SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *