Salade met frambozen, buffelmozzarella en gerookte kip: hallo zomer! Deze salade knalt van de schaal met alle zomerse smaken. Heerlijk met balsamico!

Salade met frambozen, buffelmozzarella en gerookte kip

De zomer blijft maar aanhouden en dus houdt mijn salade-manie ook nog wel even aan 🙂 En deze frambozensalade is weer een absolute winnaar! Vol ingrediënten waar ik allemaal echt dol op ben: superrijp rood fruit, creamy buffelmozzarella, gerookte kip, geroosterde pijnboompitten en balsamicocrème. Oh en niet te vergeten: verse roze peper. Geen rode, nee, róze! Niet pittig, wel bomvol smaak. Nog nooit gehad? Dit moet je proeven!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 100-150 gr mooi rijpe frambozen
  • zakje veldsla (à 85 gr)
  • 1 bol buffelmozzarella (à 125 gr)
  • 100-150 gr gerookte kip
  • zakje pijnboompitten (à 30 gr)
  • klein bakje kiemgroente (in het sla-schap te vinden)
  • 5-10 blaadjes verse munt
  • balsamicocrème
  • roze peperkorrels
  • vijzel

Bereiding

  1. Vind een mooie platte schaal en leg daar de veldsla vast op.
  2. Snijd de buffelmozzarella en de gerookte kip in stukjes en verdeel die over de sla.
  3. De hoofdrolspelers: de frambozen. Verdeel deze ook over de sla.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn en verdeel die dan ook over de sla.
  5. Pak een handje van de kiemgroente en verdeel die over de salade.
  6. Doe 2 theelepels roze peperkorrels in de vijzel en maal ze fijn; strooi de kruimels over de salade.
  7. Snijd de munt in kleine reepjes en verdeel die ook over de salade.
  8. Maak de salade af met mooie brede strepen balsamicocrème. Stokbroodje erbij en SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *