De zomer blijft maar aanhouden en dus houdt mijn salade-manie ook nog wel even aan 🙂 En deze frambozensalade is weer een absolute winnaar! Vol ingrediënten waar ik allemaal echt dol op ben: superrijp rood fruit, creamy buffelmozzarella, gerookte kip, geroosterde pijnboompitten en balsamicocrème. Oh en niet te vergeten: verse roze peper. Geen rode, nee, róze! Niet pittig, wel bomvol smaak. Nog nooit gehad? Dit moet je proeven!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 100-150 gr mooi rijpe frambozen
- zakje veldsla (à 85 gr)
- 1 bol buffelmozzarella (à 125 gr)
- 100-150 gr gerookte kip
- zakje pijnboompitten (à 30 gr)
- klein bakje kiemgroente (in het sla-schap te vinden)
- 5-10 blaadjes verse munt
- balsamicocrème
- roze peperkorrels
- vijzel
Bereiding
- Vind een mooie platte schaal en leg daar de veldsla vast op.
- Snijd de buffelmozzarella en de gerookte kip in stukjes en verdeel die over de sla.
- De hoofdrolspelers: de frambozen. Verdeel deze ook over de sla.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn en verdeel die dan ook over de sla.
- Pak een handje van de kiemgroente en verdeel die over de salade.
- Doe 2 theelepels roze peperkorrels in de vijzel en maal ze fijn; strooi de kruimels over de salade.
- Snijd de munt in kleine reepjes en verdeel die ook over de salade.
- Maak de salade af met mooie brede strepen balsamicocrème. Stokbroodje erbij en SMULLEN maar!