Tijd voor een frisse, zomerse versie van de klassieker bloemkool met kerrie. Als je hem even grilt en vervolgens met zoete mango en zoute uitgebakken spekjes in een salade stopt, weet je niet wat je proeft!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 mango
- 1 rode ui
- zakje babyspinazie (à 75 gr)
- 1 blikje linzen (à 400 gr)
- 125 gr spekblokjes
- kerriepoeder
- grillpan
Bereiding
- Snijd de bloemkool in lange plakken; je wil hem makkelijk kunnen grillen.
- Kook de plakken eerst 5 minuten in ruim water en leg ze na het afgieten even te drogen op wat keukenpapier. Bestrooi ze aan beide kanten met kerriepoeder en wrijf dat wat in.
- Verhit de grillpan en bak alle bloemkool aan beide kanten tot er mooie grillstrepen op staan. Laat ze even afkoelen in de koelkast of vriezer.
- Bak de spekblokjes aan in een koekenpan tot ze uitgebakken en lekker goudbruin zijn.
- Giet de linzen af en doe ze in een kom met 2 theelepels kerriepoeder. Doe de spekjes erbij en roer goed door.
- Snijd de mango in blokjes en roer die ook door de linzen.
- Snijd de rode ui in flinterdunne ringen.
- Pak een grote kom en leg de babyspinazie onderin en verdeel daar de ringetjes rode ui over.
- Verdeel het linzenmengsel over de spinazie.
- Leg tot slot de geroosterde bloemkool op de salade, voeg een flinke scheut olijfolie en versgemalen peper en zout toe. En SMULLEN maar!
Hallo Marieke, alles goed daar. Wat heb je een leuke site!! Ik ga dus aanvinken dat ik bericht op mijn mail krijg als je weer een recept toevoegt. Kan soms wel wat inspiratie gebruiken.
Groetn uit Gees,
Diny
Leuk om te horen Diny! Wie weet breng ik je inderdaad nog op ideetjes 😉 Groetjes terug uut Grunn!
Hoi Marieke,
Diny vertelde mij over jou site.Ziet er geweldig moo/lekkeri uit allemaal.
Zelf hou ik ook erg van koken en Hans ook.
Dus is jou site SUPER handig voor ons.
Groetjes Gea van Herksen.
Wat leuk om te horen Gea! Ik wens jou en Hans heel veel kookplezier met de receptjes op m’n site. Groetjes terug uut Grunn!