Heb jij nog géén idee wat je dit jaar moet bijdragen aan het traditionele kerstdiner? Ik heb iets voor je! Snel, té simpel voor woorden en ideaal als voorgerecht of bijgerecht. Met maar 6 ingrediënten! Ik heb het recept vanavond proefgedraaid met m’n vriendinnen en ik kan je zeggen: deze salade komt deze kerstdagen nog wel eens vaker op tafel!
Ingrediënten (voorgerecht, 3 pers)
- voordeelzak rucola-slamelange (à 150 gr)
- stoofpeertjes kant-en-klaar, op sap (à 350 gr, uit het versschap)
- pecannoten, gebrand en gezouten (115 gr)
- 6 geitenkaasjes omwikkeld met spek (3 verpakkingen van 2 kaasjes à 80 gr – of koop zelf 6 kleine geitenkaasjes en reepjes ontbijtspek)
- balsamico-azijn
Bereiding
- Verdeel de rucola-slamelange over een grote, ondiepe schaal.
- Snijd de stoofpeertjes in stukjes van 1-2 cm en verdeel ze over de sla. Bewaar het sap van de peertjes.
- Verdeel de pecannoten ook over de sla.
- Wikkel de geitenkaasjes in reepjes ontbijtspek of gebruik kant-en-klaar in spek gewikkelde geitenkaasjes (in het kerstseizoen te krijgen bij de versafdeling van verschillende supermarkten).
- Bak de geitenkaasjes 5 minuten om en om in een koekenpan, tot het spek aan beide kanten goudbruin is geworden. Leg de kaasjes bovenop de salade.
- Maak een dressing van 6 eetlepels sap van de stoofpeertjes en 1 eetlepel balsamico-azijn en serveer erbij voor over de salade. En SMULLEN maar!
Mag je voor ons maken hoor.!!
Groetjes, Diny
Ga ik doen, Diny!