Salade nicoise: aardappelsalade met tonijn, boontjes, ei, rode ui en zwarte olijven. Met yoghurt in plaats van mayo alleen!

Salade niçoise

Als ik zin heb in een goedgevulde salade, ga ik meestal voor deze salade niçoise. Lekker fris, maar toch een flinke bodem als je wel toe was aan een goede maaltijd!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 450 gr krieltjes
  • 400 gr sperzieboontjes (ik gebruik altijd de goedkoopste uit het vriesvak)
  • Blik zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eieren
  • yoghurt
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in ruim water in 10 minuten gaar. Leg de eieren in warm water en week de bevroren boontjes ook vast in warm water, zodat ze ontdooien. Kook de boontjes en de eieren de laatste 6 minuten mee in het water van de krieltjes.
  2. Giet de krieltjes, boontjes en eieren af en koel ze ruim een minuut af onder de koude kraan – totdat ze weer helemaal koud zijn. Doe de krieltjes en de boontjes in een grote kom, pel de eieren en leg die apart.
  3. Snijd de rode ui in de dunst mogelijke ringen en doe die bij-in de kom, samen met de afgegoten tonijn en olijven.
  4. Maak een sausje van 5 eetlepels yoghurt, een eetlepel provencaalse kruiden en peper en zout naar smaak. Giet de dressing over de inhoud van de grote kom en meng het geheel door elkaar.
  5. Maak de borden op en snijd per bord een gekookt ei in kwarten en leg dit bovenop. Klaar om te SMULLEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *