Snelle goulash: het beste uit de Hongaarse keuken, maar dan supersnel zelf gemaakt! Lekker rundvlees in een pittige tomaten-paprikastoof.

Snelle goulash

Als je een rundvleesstoof als goulash gaat maken, heb je twee keuzes. Of je laat je vlees minstens twee uur opstaan, óf… juist heel kort! Vanmiddag had ik hele andere dingen te doen dan een hele middag wachten op m’n stoofvlees (helleeuu kerstinkopen) – dus moest ik snel. Deze goulash stond binnen 30 minuutjes op tafel! Als je de runderreepjes als aller-, állerlaatste toevoegt, worden ze niet taai. En de smaken? Die komen uit de rest van de stoof! Bommetjevol groente, superlekker kruidig en een beetje spicy. Wanneer ga jij ‘m maken?

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 400-500 gr vastkokende aardappelen
  • 350 gr runderreepjes
  • zak paprikamix van 3 stuks (ik had een gele, oranje en een rode)
  • 3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 laurierblaadje
  • 1 runderbouillonblokje
  • blikje tomatenpuree (à 70 gr)
  • blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
  • karwijzaad
  • paprikapoeder mild
  • gerookte paprikapoeder (ik heb het blikje van La Chinata)

Bereiding

  1. Zet de stoofpan op het vuur en voeg een gesnipperde ui, 3 geperste teentjes knoflook en flink wat olijfolie toe. Laat dit een minuutje fruiten.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en een scheutje water. Roer even door en voeg een eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels karwijzaad, 2 theelepels gerookte paprikapoeder en een blaadje laurier toe. Knip de rode peper boven de pan in zo klein mogelijke stukjes (zo krijg je het niet aan je vingers). Roer nogmaals door.
  3. Snijd de 2 overgebleven uien in kwarten en pel de lagen van de ui af en doe ze in de pan.
  4. Snijd de paprika’s; haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in stukken van 2 cm. Doe ze bij-in de pan.
  5. Verkruimel het runderbouillonblokje boven de pan en roer het door de stoof.
  6. Voeg het blikje tomatenblokjes toe en de geschilde aardappelen (in stukjes van 2-3 cm) en laat het geheel 15-20 minuutjes zachtjes stoven met het deksel op de pan. Check tussendoor of het niet droogkookt; voeg waar nodig een scheutje water toe.
  7. Als de aardappels gaar zijn, kan je pan van het vuur halen, het laurierblaadje eruit vissen en de runderreepjes toevoegen. Laat ze nog 2-3 minuten meeverwarmen in de pan, zodat ze zachtjesaan wat meegaren.
  8. Serveren met wat peper en zout, en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *