Snelle pasta bolognese à la Jarno: mijn schatje maakt de beste en snelste bolognese. Jullie binnenkort ook!

Snelle pasta bolognese à la Jarno

Op maandag heb ik altijd een lange dag. Druk op het werk, daarna vaak nog zangles… gelukkig kan ik dan ook vaak op de kookkunsten van mijn vriend rekenen. Dit receptje is van hem! Snel klaar en ó zo lekker. Un classico italiano! 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr pasta (ik weet nog steeds niet hoe die op de foto heet, maar hij is érg fijn hierbij)
  • 200 gr rundergehakt
  • 125 gr spekblokjes
  • 500 gr passata di pomodoro
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij en de ui in dunne plakjes en schaaf de wortel in flinterdunne plakjes met de groenteschaaf op je rasp. (Je kan er ook linten van maken met een dunschiller; als het maar flinterdunne plakken zijn die snel gaar worden.)
  2. Zet een wok op het vuur en doe er een scheut olijfolie in als ie goed heet is. Pers de knoflook in een pan, trek de takjes van de rozemarijn in kleine stukjes, doe die erbij, en bak even mee op laag vuur.
  3. Doe de rest van de groenten erbij en bak mee tot de ui glazig is.
  4. Voeg de spekblokjes en het rundergehakt toe en bak mee totdat de spekjes goudbruin zijn en het gehakt rul.
  5. Giet de 250 ml witte wijn in de wok en blijf het mengsel omscheppen op hoog vuur tot de witte wijn bijna helemaal ingekookt is.
  6. Zet een flinke pan water op en kook hierin de pasta zoals op de verpakking beschreven staat.
  7. Voeg tot slot de passata toe aan de wok en laat het geheel nog 15 minuten doorpruttelen totdat de saus lekker dik is geworden. Trust me, it’s worth a little waiting!
  8. Doe de afgegoten pasta bij de saus en schep goed door, zodat de pasta goed doordrenkt raakt van de saus. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *