Snelle pho met biefstuk

Lieve mensen, wat is het koud! In gedachten ga ik op dagen als vandaag altijd even terug naar Vietnam, waar we vorig jaar rond deze tijd waren. Niet alleen om die aangename temperaturen even terug te halen, maar ook om even te mijmeren over lekkere Vietnamese pho! Man, wat mis ik dat. Vietnamezen eten deze kruidige soep het hele jaar door, het liefst als ontbijt. Nou gaat me dat wat ver; ik eet het toch het liefst ‘s avonds op koude winterdagen. Maar smakelijk is het zeker! 

Als je echte, authentieke pho wil maken sta je de hele dag in de keuken; goede bouillon trekken kost tijd. Maar ja, wie heeft daar nou tijd voor? Daarom bedacht ik dit recept voor snelle pho – met 20 minuten staat ie op tafel! Maar 1 pan nodig, en ook nog eens te maken met heel veel dingen die lang, lang goed blijven in de voorraadkast. Een blijvertje, dit!

Ingrediënten (2 pers)

  • 200 gr kant-en-klare woknoodles
  • 150 gr biefstuk
  • 1,5 liter runderbouillon 
  • 2 steranijsjes
  • 1 kaneelstokje
  • 5-10 kruidnageltjes
  • 1 rode peper (of gedroogd)
  • 1 limoen
  • 300 gr Oosterse roerbakgroente (kies vooral welke jij lekker vindt)
  • geraspte/gepureerde gember (vers of uit een potje)
  • knoflook (vers of uit een potje)
  • citroengras (uit een potje of geraspt, wortel uit de vriezer)
  • bosje verse koriander
  • vissaus
  • handig: leeg theefiltertje (zo’n theezakje waar je losse thee in doet)

Bereiding

  1. Leg de biefstuk 15-20 minuutjes in de diepvries, zodat je er straks makkelijk dunne plakjes van kan snijden.
  2. Verhit de runderbouillon of maak hem ter plaatse met runderbouillonblokjes.
  3. Voeg 2 theelepels knoflookpuree toe, 2 theelepels geraspte gember en 2 theelepels citroengraspuree of -schaafsel. Knip daarnaast de rode peper in flinterdunne reepjes en roer alles goed door de bouillon. 
  4. Nu voeg je het kaneelstokje, de steranijsjes en de kruidnageltjes toe aan de soep; dat is het makkelijkst in een los theefiltertje (zo’n leeg theezakje) dat je over de rand van de pan ‘plakt’. Heb je die niet, dan kan je dit alles natuurlijk ook te zijner tijd met een schuimspaan weer uit de soep vissen. Laat ze hoe dan ook 10-15 min meekoken met de soep.
  5. Als je bouillon klaar is, voeg je nog 2 eetlepels vissaus toe, kook je de wokgroenten 2-3 minuutjes mee en verwarm je je kant-en-klare woknoodles tot slot ook nog een minuutje mee.
  6. Snij ondertussen je biefstuk in flinterdunne plakjes. 
  7. Snipper de koriander en snij de limoen in kwartjes.
  8. Serveer de pho in grote kommen; schep eerst met een schuimspaan de noodles en groenten op, leg daar de plakjes biefstuk boven op en giet daar de bouillon overheen.
  9. Serveer met koriander en limoen. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *