Soft taco’s: drie soorten zachte taco's, zoals de echte Mexicanen ze eten. Welke wordt jouw favoriet?

Soft taco’s

Mexican food, I love it, love it, love it! Geheel geïnspireerd door een mooi Mexicaans kookboek bedachten mijn vriend en ik vanmiddag onze 3 eigen varianten van de Mexicaanse taco! Jeweetwel, van die zachte kleintjes, die je lekker uit de vuist kan eten. We maakten één variant met draadjeskip en avocado, één variant met pittig gehakt en verse ananas, en één vega variant met zoete aardappel en feta. Natuurlijk allemaal rijkelijk voorzien van limoen en koriander. Yum!

En wil je écht iets bijzonders erbij? Maak dan onze tomatillo-saus. Wij vonden de tomatillos bij een Mexicaans speciaalzaakje online. Echt de moeite waard!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 10-12 mini-wraps (diameter ong. 10 cm)
  • 2 limoenen
  • bosje koriander
  • 1 rode ui

voor de kip-taco’s:

  • 1 kipfilet à 150 gr
  • 5-8 snoeptomaatjes
  • 1 avocado
  • 2-3 radijsjes
  • baharat-kruiden
  • paprikapoeder

voor de gehakt-taco’s:

  • 150 gr mager rundergehakt
  • verse pepers, 1 gele, 1 groene
  • klein bakje verse ananas-stukjes (à 150 – 250 gr) incl. vocht
  • appelciderazijn

voor de vega taco’s:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 gr feta
  • komijnpoeder
  • kaneel
  • koek-en speculaaskruiden

voor de tomatillo-saus (optioneel):

  • ong. 10 tomatillos
  • teentje knoflook
  • groene peper
  • 1 kleine rode ui
  • 2 takjes koriander
  • suiker
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Maak (optioneel) de tomatillo-saus klaar door de tomatillos 15 minuten te koken in een pan ruim water met een teentje knoflook, de gesneden groene peper (zonder zaadjes) en de rode ui. Giet af, doe er gesneden koriander bij en een theelepel suiker en pureer het geheel tot een gladde massa. Laten afkoelen in de koelkast.
  2. Snijd een gele en groene peper in stukjes en haal de zaadlijsten weg. Laat de stukjes 5 minuutjes koken in een steelpannetje met 3 eetlepels appelciderazijn en het vocht van de verse ananas.
  3. Laat even afkoelen en kneed dit mengseltje dan door het gehakt.
  4. Bak het gehakt in een koekenpan tot het mooi goudbruin is en zet het apart.
  5. Snijd de ananasstukjes in nog kleinere dobbelsteentjes (0,5 cm) en zet deze ook apart in een kommetje.
  6. Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes van 0,5-1 cm.
  7. Bak de zoete aardappel 5-10 minuten in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Voeg een knuf kaneel, koek- en speculaaskruiden, komijn en tot slot zout toe. Zet apart in een kommetje.
  8. Verkruimel de feta en zet dit ook apart in een kommetje.
  9. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en maak ondertussen in de wok een mengsel van wat olie, 100 ml water, een eetlepel baharat en halve eetlepel paprikapoeder. Voeg de rauwe kip hieraan toe en laat dit 15 minuten doorkoken, tot het een beetje uit elkaar valt. Voeg tussentijds water toe als het droog dreigt te koken.
  10. Snijd de radijsjes en de snoeptomaatjes in plakjes, maak blokjes van de avocado en leg dit even apart.
  11. Snipper de rode ui, snijd de koriander klein en de limoenen in kwarten.
  12. Maak wraps warm in de magnetron (30 sec) en get ready voor het opmaken! 🙂
  13. Kip-taco: begin met een laag draadjeskip en voeg radijs, tomaatjes, rode ui en avocado toe. Maak af met koriander en een kneepje limoensap.
  14. Gehakt-taco: begin met een goede laag gehakt, strooi er stukjes ananas en rode ui overheen en eindig met tomatillo-saus. Zoete chilisaus werkt ook 🙂 Maak af met koriander.
  15. Vega taco: begin met een laagje zoete aardappel en doe er ongeveer evenveel verkruimelde feta overheen. Afmaken met een kneep limoensap en goed wat koriander.
  16. Opvouwen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *