Gisteravond wilde ik me éven weer terug wanen in Spanje. Die kou hier… brrr! In gedachten was ik even weer terug in dat ene barretje in Valencia, waar ik vorige maand nog was. Door het raam heen de zon op je gezicht, binnen behaaglijk warm en natuurlijk een dampende kom Spaanse cuisine voor je neus. Chorizo, kikkererwten, tomaat… Simpel, maar gewoon goed. Spanjaarden weten echt alles over snel en simpel smullen!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr chorizo
- 200 gr snoeptomaatjes
- 2 gekleurde puntpaprika’s
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 blik kikkererwten (à 400 gr)
- 100 gr amandelen
- klein bosje bladpeterselie
- gerookte paprikapoeder
- komijnpoeder
- klontje boter
Bereiding
- Snijd de chorizo in plakjes en dan in kwartjes en bak deze 2 minuutjes uit in een wok. Pers er twee teentjes knoflook bij-in.
- Snijd de uien in kwarten en pel laag voor laag de ui af, zodat je mooie schillen krijgt. Voeg ze bij de wok.
- Snijd de puntpaprika’s in stukjes en voeg die ook bij de wok.
- Voeg na 3 minuutjes het blik tomatenblokjes toe en breng op smaak met 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 eetlepels komijnpoeder en wat peper en zout. Laat 2 minuten doorkoken.
- Halveer de snoeptomaatjes en snijd de peterselie in kleine stukjes.
- Bak de amandelen 3 minuten uit in een koekenpannetje, voeg een klontje boter en een flinke snuf zout toe en bak nog eens 3 minuten uit.
- Voeg het afgegoten blik kikkererwten toe aan de wok en daarna de snoeptomaatjes en de peterselie.
- Verdeel de stoof over 2 flinke kommen en bestrooi met de geroosterde amandelen. En SMULLEN maar!