Spaghetti alla puttanesca: één van mijn favoriete pastagerechtjes. Waan je even in Italië met deze pasta 'van een hoertje'.

Spaghetti alla puttanesca

Tijd voor een heerlijke Italiaanse klassieker. Ik maak deze pasta regelmatig; vaak maak ik de saus in grotere hoeveelheid, zodat ik wat kan invriezen voor later. Door de vele verse ingrediënten is puttanescasaus rijk van smaak. Pastasaus uit een pot of zakje? Neejoh! Dit is veel lekkerder, en zó klaar.

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr spaghetti
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr)
  • 1 blikje tonijn op water en 1 blikje tonijn op olie
  • 1 blikje ansjovis (a 50 gr)
  • 1 rode peper
  • half potje kappertjes (a 100 gr)
  • zakje verse peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje zwarte olijven (a 340 gr)
  • kaneel
  • citroensap (ik ga hierbij altijd voor een makkelijk flesje)

Bereiding

  1. Zet vast ruim water op voor de spaghetti.
  2. Pak een wok of diepe hapjespan en pers daarin de knoflook, knip de rode peper in stukjes (dikke tip! hoef je hem niet aan te raken en riskeer je geen tranende ogen of bijtende wondjes ;)), snijd de steeltjes van de peterselie en doe ze hierbij, doe de kappertjes en de ansjovis erbij en maak het mengseltje af met de olie uit het blikje tonijn.
  3. Laat het geheel 2-3 minuten bakken en frituren (geniet vooral even van de geuren die vrijkomen), totdat de ansjovis helemaal gesmolten is in het mengsel.
  4. Giet de gepelde en gezeefde tomaten erbij en daarna de 2 blikjes tonijn en doe er een flinke snuf kaneel doorheen. Laat nu op medium vuur even lekker doorpruttelen.
  5. Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking. Pak halverwege 1 kopje kookvocht uit de pan en doe die bij de saus; daar wordt de saus nog wat voller van.
  6. Snijd de rest van de peterselie vast in kleinere stukjes en doe de olijven bij de saus.
  7. Giet de pasta af en besprenkel de pasta met citroensap.
  8. Maak de borden op: eerst spaghetti, dan saus, dan peterselie. En SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *