Vandaag moest ik snel, want ik was laat uit m’n werk. Dan is er niks lekkerders dan een bord hartige pasta met een simpele tomatensaus en iets extra’s.. zelfgedraaide tonijnballetjes! Omdat de enige moeite in het balletjes draaien zit, is het nog steeds een simpel gerechtje dat binnen 20 minuten klaar is. Aan tafel!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr spaghetti
- 2 blikjes tonijn, 1 op water en 1 op zonnebloemolie
- 2 eieren
- 2 kopjes paneermeel (ong. 100 gr)
- 1 blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 potje kappertjes
- 2 takjes peterselie
- handje snoeptomaatjes
- pijnboompitjes
Bereiding
- Zet ruim water op en kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Breek 2 eieren in een grote kom en maak op smaak met peper en zout; voeg hier de goed afgegoten blikjes tonijn bij, 2 kopjes paneermeel, het halve potje kappertjes en een eetlepel pijnboompitjes.
- Get your hands dirty! Kneed de massa en draai er kleine balletjes van met een doorsnede van ong. 3 cm. Leg ze even apart op een bord.
- Verhit een laag olijfolie in een wok. Leg de balletjes 1 voor 1 in de pan en bak ze in 5 minuten goudbruin. Voorzichtig omdraaien de eerste keer!
- Pers 2 teentjes knoflook bij-in de pan en voeg een gesneden rode ui toe en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm de 3-5 minuten mee.
- Snijd de peterselie in kleine stukjes en de snoeptomaatjes doormidden.
- Maak de borden op: begin met een laag spaghetti en schep de saus met de balletjes eroverheen. Bestrooi met de snoeptomaatjes, peterselie, een paar pijnboompitjes en flink wat peper en zout. En SMULLEN maar!