Spaghetti met venkel en salami: deze combo ken je misschien wel van de venkelsalami. Maar samen in een pasta zijn ze ook bijzonder lekker!

Spaghetti met venkel en salami

Tja.. een halve venkelknol over, wat moet je daar nou mee? Door de pasta natuurlijk! Venkel en salami zijn namelijk de allerbeste vriendjes. Verse rozemarijn erbij, courgette, rode ui, scheutje witte wijn, vlokken parmeggiano.. You’re gonna love this one!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr spaghetti
  • 1/2 venkelknol
  • 200 gr salami (ik had die met Italiaanse kruiden van Stegeman)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • knoflook
  • klein flesje droge witte wijn (125 ml)
  • parmeggiano, om vlokken van te schaven

Bereiding

  1. Pel de naaldjes van de takjes rozemarijn en snij ze in nog kleinere stukjes (vergeet niet aan je handen te ruiken daarna – mmmm!). Doe de rozemarijn in een wok, pers er twee tenen knoflook bij en doe er een flinke scheut olijfolie bij.
  2. Snijd daarna de courgette in dobbelsteentjes van ongeveer 1cm; snijd de zaadlijsten uit de courgette en gooi die weg.
  3. Snijd de salami in plakjes en dan in kwartjes.
  4. Snijd de rode ui in dunne reepjes en snijd ook lange dunne plakken van de venkel.
  5. Zet ruim water op en kook de spaghetti al dente volgens de verpakking.
  6. Zet de wok op het vuur en laat de olie met rozemarijn en knoflook 2 minuutjes bakken. Die geur!
  7. Voeg daarna de courgette toe en bak die 2 minuten uit.
  8. Daarna de salami, venkel en rode ui. Dit samen bak je nog eens 3-4 minuten uit, tot de venkel mooi glazig is geworden.
  9. Doe een glas wijn bij-in de wok en laat dit op hoog vuur meestomen tot het bijna verdampt is.
  10. Pak voor je de pasta afgiet een half kopje kookvocht uit de kookpan (echte Italiaanse truc!) en doe hem bij de wok. Dit maakt de ‘saus’ lekker creamy 🙂
  11. Giet de pasta af en doe hem bij-in de wok; nog even een minuut of twee opbakken voor extra veel smaak.
  12. Opdienen in diepe borden en afmaken met flinke vlokken parmeggiano, versgemalen zout en peper. En SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *