Spicy lasagna bolognese: de klassieke lasagna bolognese met een pittige touch. Extra lekker!

Spicy lasagna bolognese

Laatste receptje van deze week; morgen rond deze tijd ben ik in Bologna, Italië! Natuurlijk gingen we vanavond al een beetje voorpretten tijdens het inpakken van de tassen. We maakten deze pittige variant op de beroemde lasagna bolognese. Met een rood pepertje, om lekker op te warmen van dat koude, gure herfstweer! 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr rundergehakt
  • 1 pak lasagnabladen
  • 2 blikjes tomatenblokjes (à 400 gr per blik – totaal 800 gr)
  • glas rode wijn (wat je maar over hebt, of koop een klein flesje van 125 ml)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 rode peper
  • 1 bol mozzarella (à 125 gr)
  • 100 gr parmeggiano, om te raspen (of geraspt uit een zakje)
  • ong. 20 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak het gehakt rul in een koekenpan of wok. Snipper er een ui bij en een stengel bleekselderij, pers het teentje knoflook erbij en knip het rode pepertje in stukjes boven de pan (tip om je handen peper-vrij te houden!). Laat 2 minuutjes meebakken.
  3. Schaaf de winterpeen in dunne ronde plakjes met de platte schaaf op een rasp en voeg die toe aan de pan.
  4. Voeg een glas rode wijn toe aan de pan en laat dit 1 minuutje inkoken.
  5. Voeg de blikjes tomatenblokjes toe en laat de saus 5-10 minuutjes koken en indikken.
  6. Pak een kleine ovenschaal en schep een dikke laag saus onderin. Spreid goed uit over de hele bodem, bestrooi met geraspte parmeggiano en leg er dan lasagnabladen bovenop.
  7. Zo bouw je laag voor laag de lasagna: saus, parmeggiano, lasagnabladen.
  8. Snijd als topping een bol mozzarella in kleine stukjes en bedek daar de lasagna mee. Leg er 10 blaadjes basilicum bovenop en rasp er nog wat parmeggiano over.
  9. Bak de lasagna 30 minuten af in de oven.
  10. Bestrooi met de rest van de basilicum en SMULLEN maar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *