Als je het nog niet gemerkt had: ik ben gék op simpele Italiaanse classics. Deze pasta vesuviana heeft bijzonder weinig ingrediënten, maar wel heel, heel veel smaak! I love it. Het originele recept bevat verse oregano, maar ik ga in mijn recept voor tijm omdat dat echt mijn lievelingskruid is. Zo lekker geurig! Voor de verandering is de pasta ook een beetje spicy: een lekker pittig begin van het weekend!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200-250 gr pasta (bijv. penne of spaghetti)
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- kappertjes
- 10-15 zwarte olijven
- 1 bol mozzarella (à 125 gr)
- 10 takjes verse tijm
- grana padano, om te raspen
Bereiding
- Zet een ruime pan water op om de pasta in te koken.
- Snijd de ui en de rode peper in plakjes en bak ze op in een koekenpan of wok.
- Schep een flinke lepel vocht uit het kokende pastawater in de koekenpan met de ui en rode peper. Hmm, die geuren! Laat de ui en rode peper even smoren in het vocht.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui en peper en laat dit zachtjes doorpruttelen.
- Spoel 2 eetlepels kappertjes even goed af onder de kraan, om te voorkomen dat de smaak te overheersend wordt. Snijd de kappertjes in kleinere stukjes en doe ze bij het tomatenmengsel.
- Snijd de olijven in plakjes en doe die ook bij de saus.
- Pluk de blaadjes van de takjes tijm en roer die door de saus.
- Snijd tot slot de bol mozzarella in kleine blokjes en doe die ook bij de saus.
- Giet de pasta af en doe die bij de sauspan in; even goed doorroeren en 2 minuten laten meebakken.
- Bordjes opmaken; schep de pasta erop en rasp er flink wat grana padano over. En SMULLEN maar!