Spicy watermeloensalade

Het meest bekeken recept op mijn blog is watermeloen met feta en munt. Nog steeds een steengoede combinatie! Maar, natuurlijk niet een volledige maaltijd, meer een hapje. Tijd om dit hapje uit te bouwen naar een volwaardige maaltijdsalade! Met knapperige ham, avocado en extra frisse groenten er bij door kom je een heel eind. En spice it up met rode peper! Misschien nog een stokbroodje erbij, maar dan heb je een heerlijk avondmaaltje. Supersimpel, lekker én gezond!

Ingredienten (2-3 pers)

  • kwart watermeloen (ong. 200 gr)
  • 200 gr feta
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 avocado
  • 1 rode peper
  • 5-10 takjes munt
  • 5 plakjes parmaham

Bereiding

  1. Bak de plakjes parmaham uit in een koekenpan tot ze bruin en krokant zijn. Breek ze in kleinere stukjes.
  2. Snijd de watermeloen in kleine stukjes, of schep er bolletjes uit. Doe die onderin een grote kom.
  3. Snijd de komkommer, de feta en de avocado in kleine stukjes, snij de gele paprika in flinterdunne reepjes en knip de rode peper in flinterdunne snippers. Voeg dit alles bij de watermeloen en snipper de blaadjes munt er overheen.
  4. Strooi de snippers uitgebakken parmaham over de salade en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *