Spinaziestamppot met chorizo & zongedroogde tomaatjes

Ook zo’n fan van simpele stamppotjes? Ik maak er bijna wekelijks wel eentje, zeker in het koudere seizoen. Vaak blijft het dan bij een klassieke stamppot rauwe andijvie; lekker met spekjes en een beetje grove mosterd. Yum! Maar vandaag ging ik voor een nieuwe variant. Avontuurlijk de herfst in! 😉 

Ik ging voor een andere rauwe groente: verse spinazie. Want daar kan je ook een heel lekker stampje mee maken! Ik bakte wat blokjes chorizo uit in sherry, en sneed zongedroogde tomaatjes klein. Dat stampte ik mee door de aardappelpuree met de rauwe spinazie en dat was alles! Vijf ingrediënten en je hebt een superverrassend stamppotje op tafel. Supersimpel, superlekker. Voor wie ga jij deze lekkere stamppot deze week maken?

Ingrediënten (2-3 pers)

 • 3 zakjes aardappelpuree (à 55 gr each)
 • 200 gr chorizo
 • 150 gr zongedroogde tomaatjes op olie 
 • 300 gr verse spinazie
 • sherry

Bereiding

 1. Zet de waterkoker aan met ruim een liter water erin.
 2. Snijd de chorizo in plakjes en dan in kwartjes. Bak ze kort uit in een koekenpan en giet er dan een scheut sherry bij (2-3 eetlepels). Bak door tot de sherry bijna volledig is opgenomen en haal dan de pan van het vuur.
 3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
 4. Maak de puree aan in een grote pan en schep de chorizo en de zongedroogde tomaatjes erdoor.
 5. Stamp tot slot de rauwe spinazie erdoor; dat gaat het makkelijkst als je de blaadjes eerst een beetje in stukken trekt.
 6. Bordjes opscheppen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *