Springrolls zijn niet altijd traditionele loempia’s zoals je die kent uit de Vietnamese frituur, maar kunnen ook heel lekker fris en gezond zijn! Het is even handig worden met die rijstvellen, maar dan kan je wel eindeloos combineren.
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr rosbief in plakjes (vleeswaren)
- pak rijstvellen
- bakje taugé
- halve komkommer
- rode paprika
- 2-3 lente-uitjes
- klein blikje tomatenpuree
- 2 limoenen
- sojasaus
- gembersiroop
- honing
- handje gedopte pinda’s
Bereiding
- Snijd de paprika, lente-ui, taugé en komkommer in kleine blokjes of strootjes zodat je ze makkelijk in een rijstvel kan rollen.
- Maak een marinade voor de rosbief met 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels tomatenpuree, het sap van een halve limoen en 2 theelepels honing. Laat de rosbief hier een paar minuten in marineren.
- Maak een dipsaus van het 2 eetlepels sojasaus, het sap van een limoen en een eetlepel gembersiroop.
- Hak de pinda’s fijn en leg die bij de andere ingrediënten.
- Week de rijstvellen 1 voor 1 in een diep bord lauwwarm water. Wacht tot het vel soepel wordt, leg een uiteinde op een houten plank en vul met alle ingrediënten die je klaar hebt gelegd. Een beetje rosbief, groentes, en je sluit af met wat pindakruimels. Dichtrollen en de uiteinden naar binnen vouwen, zodat er mooie, dikke sigaren ontstaan.
- Zodra je alle rijstvellen gerold hebt, serveer je die samen met de dipsaus. En SMULLEN maar!