Spruitjesschotel met kerrie: verrassende vega ovenschotel met geroosterde spruitjes, aardappeltjes en pecannoten. Hiermee krijg je zelfs de grootste spruitjeshater om!

Spruitjesschotel met kerrie

Alwéér een receptje waarmee je elke spruitjeshater om krijgt! Lekkere, gezonde winterkost. Het enige wat je nodig hebt, is een grote ovenschaal en 45 minuutjes. Zes ingrediënten, zo gefixt! En voor de afwisseling eens lekker vega. Spruitjes met kerrie en een zoet appeltje: heel verrassend!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 500 gr krieltjes in de schil
  • 500 gr spruitjes
  • 2 Elstar appels
  • 2 rode uien
  • 100 gr pecannoten
  • kerrie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aardappeltjes doormidden en verwijder eventuele lelijke plekjes. Doe ze in een grote ovenschaal.
  3. Snijd de kontjes van de spruitjes en halveer ze. Doe ze bij-in de ovenschaal.
  4. Snij de rode ui in ringen en verdeel die ook over de ovenschaal.
  5. Snijd de appeltjes in kwarten en haal de klokhuizen eruit. Snij blokjes van 1-2 cm van de appels en doe ze bij-in de ovenschaal.
  6. Besprenkel het mengsel in de ovenschaal rijkelijk met olijfolie, voeg 2 eetlepels kerriepoeder toe en hussel het goed door elkaar, zodat alles een laagje olijfolie heeft.
  7. Bak de spruitjesschotel 45 minuten af in de oven op 200 graden. Hussel halverwege de boel even om.
  8. Bak de pecannootjes 3 minuten af in een koekenpannetje. Voeg een klontje boter toe en wat zout. Bak hiermee de nootjes nog 3 minuten aan.
  9. Voeg de pecannootjes toe aan de spruitjesschotel en strooi er nog wat versgemalen peper en zout over. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *